De Chow Chow


“Eén van de oudste hondenrassen ter wereld”

De Chow Chow is een hondenras, behorend tot de Aziatische- en keeshonden van het oertype. De eerst bekende vorm kwam misschien al voor in het oude China, lang voor onze jaartelling. Het ras staat bekend als één van ’s werelds oudste hondenrassen. Ook staan ze bekend onder bijnamen zoals de gepolijste leeuwenhond, berenhond of blauwe tong, vanwege hun opvallende uiterlijk. De Chow Chow word nu gebruikt als huis- en waakhond, maar ooit werd hij gebruikt als jachthond, en later zelfs als voedsel voor de mens.

chow chow foto info pagina

Uiterlijk

De schofthoogte van reuen is ongeveer 48-56 centimeter en van teven ongeveer 46-51 centimeter. Het gewicht varieert van 22 tot 35 kilogram. De dichte vacht kan lang- of kortharig zijn. De vachtkleuren zijn rood, zwart, fawn, blauw of crème, maar altijd eenkleurig. De rode langhaar komt het meest voor. Chow Chows zijn goed herkenbaar aan hun blauwe tong en tandvlees.

Karakter

Het is een rustige, waakse en dominante hond. Wel vereisen ze een consequente opvoeding. Als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn kunnen ze met katten en andere huisdieren samenleven. Met kinderen kunnen ze meestal goed overweg, maar ze zijn wel wat dominant tegen andere honden. Ze kunnen gereserveerd zijn tegenover vreemden en hebben een sterke loyaliteit aan hun eigenaar.

Verzorging

Het onderhoud van de weelderige manen van een Chow Chow is essentieel. Eigenaren van langharige Chow Chows moeten hun vacht minstens twee tot drie keer per week borstelen, bij voorkeur vier keer per week. We raden aan om wekelijks een grondige borstelbeurt te geven en dagelijks lichte aandacht aan de vacht te besteden. Vooral achter de oren en rond de halskraag kunnen klitten ontstaan.

foto chow chow pups info section

Interesse in een pup gefokt door Oelan Oede?


Soms hebben we puppy's die in een huiselijke omgeving worden geboren. Onze ouderdieren zijn niet alleen gekwalificeerd op basis van hun exterieur, maar onderscheiden zich vooral door hun uitstekende gezondheid en karakter. Uiteraard zorgen wij ervoor dat al onze puppy's een stamboom van de Raad van Beheer ontvangen.